Over mij

Het eerste deel van mijn werkende leven zat ik in de technische kant van de media, waardoor ik in Hilversum terecht kwam. De kennis en de inzichten uit het bedrijfsleven heb ik meegenomen in mijn advocatenpraktijk. Ik hou van het recht als wetenschap, maar dat mag een goede oplossing niet in de weg staan. Je hoeft niet altijd naar de rechter, een praktische regeling via een slimme onderhandeling is vaak beter, sneller en goedkoper. Een minnelijke oplossing heeft altijd de voorkeur, maar als het niet anders kan ga ik een procedure niet uit de weg.

Ik ben uiteraard meester in de rechten, maar ook bachelor in sociaal werk, een combinatie die vooral waardevol is in het familierecht. En tussendoor heb ik ook nog informatica gestudeerd. Dat combineerde mooi: ik ben afgestudeerd op internet en recht. Die kennis hou ik bij als vrijwilliger bij een groot internetforum, zodat ik ook actief blijf op het gebied van auteursrecht, aansprakelijkheid, privacy en het recht om vergeten te worden. En ook mijn andere vrijetijdsbesteding, paardrijden, blijkt handig als het mis gaat bij overeenkomsten in de hippische sector.

De nadruk van mijn praktijk ligt op afspraken en relaties: familierecht en overeenkomsten. Daarbij werk ik volgens de deskundigheidseisen en de gedragsregels van de Raad voor Rechtsbijstand. Er zijn altijd, of het nou om een persoonlijk of zakelijk geschil gaat, zowel financiƫle als emotionele belangen om af te wegen, en mijn doel is om tot een oplossing te komen die efficiƫnt is naar tijd en geld. Die balans ligt in elk geval altijd weer net even anders, en die afweging is er altijd eentje van de rechthebbende zelf. Het recht is er voor de mens, en niet andersom.