Nieuwsberichten partneralimentatie

Volgens recente nieuwsberichten, bijvoorbeeld van NOS, gaat de partneralimentatie beperkt worden tot maximaal vijf jaar, tenzij de partner kort voor het pensioen zit of er sprake is van kinderen onder de twaalf. Nu is dat nog een maximum van twaalf jaar bij huwelijken langer dan vijf jaar, of korter dan vijf jaar waar er sprake is van kinderen.

De wens om de partneralimentatie te beperken is niet nieuw en er is ook al een wetsvoorstel voor ingediend, maar dat is na kritiek van de Raad van State een stille dood gestorven. De maatschappelijke beweging om partneralimentatie verder aan banden te leggen is er wel, maar het kan nog wel even duren voordat die ook zijn plek in de wet gevonden heeft. Sommige berichten suggereren dat die beperking er al bijna door is, maar nee – voorlopig verandert er nog niets.

 

 

Geplaatst in Geen categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *