Goede voornemens: nu toch echt die taalcursus!

Veel juridische problemen hadden voorkomen kunnen worden door goede communicatie. En ook voor het oplossen ervan is communicatie van groot belang. Maar meer mensen dan je denkt beheersen de Nederlandse taal onvoldoende om zich goed zelfstandig te kunnen redden. Erkennen dat het beter kanĀ is vaak nog moeilijk, en hulp vragen nog veel moeilijker.

Het Sociaal Plein in Hilversum houdt elke donderdag van 10:00 tot 11:30 uur een Taalspreekuur. Ze helpen dan niet alleen met de Nederlandse taal, maar ook met digitale vaardigheden. Zo kan er ook hulp gevraagd worden bij het invullen van digitale formulieren. De taalconsulenten kunnen niet alleen praktisch met dat ene formulier helpen, maar ook helpen zoeken naar een goede structurele oplossing.

Het Sociaal Plein is te vinden op de Wilhelminastraat 1-19 in Hilversum, naast het station. Er is ook een taalspreekuur in de bibliotheek op de ‘s-Gravelandseweg 55, ook op donderdag, maar dan van 14:00 tot 16:00 uur. Een afspraak maken is niet nodig!

Geplaatst in Geen categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *