Bezoekrecht opa en oma

Opa en oma hebben in het verleden voor hun kleinkind gezorgd, maar door een slechte relatie tussen vader en opa en oma is er geen contact meer. Inmiddels is het kind uithuisgeplaatst, en heeft er informeel weer contact plaats gehad tussen opa en oma en het kind. Ze willen dat contact graag continueren, maar vader werkt daar niet mee.

Waar er best een drempel is in het aannemen van family life tussen grootouders en kleinkind, vindt de rechter met verwijzing naar de Europese rechtspraak dat er toch ook in dit geval ruimte moet zijn om een omgangsregeling vast te leggen. Eerst onderzoek, dus nog geen einduitspraak, maar er is een aanknopingspunt. Mooie stap.

http://deeplink.rechtspraak.nl/uitspraak?id=ECLI:NL:RBDHA:2016:9618

Geplaatst in Nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *