Verplicht meewerken aan einde religieus huwelijk

Bij een burgerlijk huwelijk is het genoeg als één van de partijen wil scheiden. De andere partner kan de echtscheiding dan niet tegenhouden. Maar waar er niet naar Nederlands burgerlijk recht getrouwd is, is het Nederlands recht niet van toepassing op de scheiding. De Nederlandse rechter kan niet beslissen over het beëindigen van een religieus huwelijk.

In deze uitspraak is het niet meewerken aan een religieuze scheiding dan wel onrechtmatig verklaard, en wordt de weigerende man dus aansprakelijk voor de schade, maar daarmee is hij dus nog steeds niet gedwongen mee te werken de beëindiging van het huwelijk. Bovendien: becijfer de schade van getrouwd blijven maar eens. Blijft lastig.

http://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBOBR:2016:4140

De rechtspraak

Geplaatst in Nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *